CSI Ommen van 2 t/m 7 juli 2024

Albert Zoer: ‘Met Freedom hoef je niet bang te zijn voor een fout’

De Drentse springruiter Albert Zoer toonde weer eens zijn klasse door op donderdag op CSI Ommen de 1.40m rubriek om de Lodewijk Assurantiën Trophy te winnen. Michael Jung, drievoudig olympisch kampioen eventing en dus gewend aan hoge snelheden, hijgde in zijn nek maar kwam net niet aan de winnende tijd. Zoer op één, Jung op plaats twee en vier in een deelnemersveld van 112 ruiters.

“Van begin tot eind ging het precies zoals je een barragerit wil rijden. Voorwaarts, vlot en krap. Ik kon overal in het ritme blijven zonder bang te zijn voor een fout. Dat is lekker rijden”, is Albert Zoer tevreden over de achtjarige hengst Freedom (v. Larino).

Klassepaarden
Zoer zit er letterlijk en figuurlijk warmpjes bij. Warm vanwege de huidige temperaturen, maar van zijn paardenbestand mag ook een hoop verwacht worden. De achtjarigen uit zijn stal springen met uitzonderlijke klasse en winnen regelmatig een internationale proef.

Freedom werd als tweejarige bij de fokker aangekocht. “Op papier leek het goed, maar dan is het afwachten of het een goede wordt. Het viel ons wel meteen op dat het een heel scherp en voorzichtig springpaard is. In de opleiding van een paard is het belangrijk dat je af en toe een stapje verder gaat om te toetsen hoe ver ze zijn, maar je moet ze niet afbluffen. Freedom voelt nu bevestigd aan in het 1.40m. Morgen loopt hij zijn eerste 1.45m proef en daarna kijken we wel weer verder.”

Langere coolingdown
Albert Zoer heeft er net twee internationale weken op zitten op CSI De Wolden. Problemen met de aanhoudende hitte heeft hij niet. “Het ene paard kan er beter tegen dan de ander, maar ik moet zeggen dat m’n paarden er weinig last hebben. Ja, je hebt tijdens de wedstrijden wel een piekmoment waarbij ze het warmer krijgen, maar dan zorg je voor een langere cooling down en spuit je ze extra lang af tot de temperatuur weer normaal is. Daar moet je wel tijd en aandacht aan besteden. Dan zijn ze de volgende dag weer topfit in de ring.”

Vrieling en Verlooy
In totaal werden donderdag drie internationale rubrieken verreden. Jur Vrieling, afgelopen weekend nog winnaar van de Grote Prijs op CSI De Wolden, startte de dag winnend in de 1.30m Trebbe Trophy met de KWPN-goedgekeurde hengst Freeman VDL (v. Emmerton). Jos Verlooy, gisteren winnaar van het 1.30m, won vanmiddag de 1.35m Agrifirm Trophy met Cor-Leon van Vlierbeek Z (v. Calvaro Z). Beste Nederlander was hier Stijn Roelink op de tweede plaats met Souplesse (v. Carthino Z).

De donderdag werd afgesloten met een schitterende, drukbezochte menavond vol tuigpaardensport, mensport, Friezen en Hackneys.

Vrijdag
CSI Ommen vervolgt vrijdag met vier internationale springrubrieken, waarvan de 1.50m rubriek om 18.00 uur begint. Het sensationele Puissance springen begint om 21.15 uur, waarna het tot in de late uurtjes gezellig zal zijn op de feestavond.

Auteur: Wendy Scholten
Foto’s: FotoTrailer

Volg ons op Facebook

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
6 dagen geleden

Komt dat zien, komt dat zien! 🎊 ... Bekijk meerBekijk minder

Komt dat zien, komt dat zien! 🎊
1 week geleden

🎊 ... Bekijk meerBekijk minder

🎊
1 week geleden

𝗜𝗻𝘀𝗰𝗵𝗿𝗶𝗷𝘃𝗲𝗻 𝗹𝗮𝗻𝗱𝗲𝗹𝗶𝗷𝗸𝗲 𝗿𝘂𝗯𝗿𝗶𝗲𝗸𝗲𝗻

Vanaf dinsdag 28 mei 20:00 uur kan er via MijnKNHS worden opgegeven voor de landelijke rubrieken tijdens CSI Ommen. Dit jaar zullen wederom de klassen 1.10m, 1.20m, 4-jarigen en 5-jarigen verreden worden op dinsdag 2 juli.

LET OP❗️ opgeven is alleen mogelijk via MijnKNHS. Opgaves per mail of app worden niet geaccepteerd.

Link naar vraagprogramma: www.mijnknhs.nl/Game/W131792 👈
... Bekijk meerBekijk minder

𝗜𝗻𝘀𝗰𝗵𝗿𝗶𝗷𝘃𝗲𝗻 𝗹𝗮𝗻𝗱𝗲𝗹𝗶𝗷𝗸𝗲 𝗿𝘂𝗯𝗿𝗶𝗲𝗸𝗲𝗻

Vanaf dinsdag 28 mei 20:00 uur kan er via MijnKNHS worden opgegeven voor de landelijke rubrieken tijdens CSI Ommen. Dit jaar zullen wederom de klassen 1.10m, 1.20m, 4-jarigen en 5-jarigen verreden worden op dinsdag 2 juli.

LET OP❗️ opgeven is alleen mogelijk via MijnKNHS. Opgaves per mail of app worden niet geaccepteerd.

Link naar vraagprogramma: https://www.mijnknhs.nl/Game/W131792 👈
Laad meer
CSI Ommen van 2 t/m 7 juli 2024