CSI Ommen van 2 t/m 7 juli 2024

CSI Ommen viert feest met drie Puissance winnaars

Hoe hoog kan een paard springen? Hoger dan heel veel mensen denken. Zelfs voor Koen Westendorp was het een verrassing dat zijn paard met zoveel gemak over de Puissance muur van 2.15m vloog op CSI Ommen. Het dak ging eraf. Duizenden toeschouwers waren door het dolle. De speaker jutte ze nog wat extra op, de Hollandse hits knalden over het terrein en werden uit volle borst meegezongen. De paarden kregen er vleugels van, want er waren er nog twee die over die gigantische muur foutloos bleven op vrijdagavond. De drie winnende ruiters ontvingen elk 2.167 euro.

Is het Puissance springen tegenwoordig nog wel zo populair? Het publiek op CSI Ommen vindt in elk geval van wel. Ze pakten zich massaal samen rond de ring om de dertien ruiters aan te moedigen in de Van Triest Veevoeders Prijs. Zo had de pas 15-jarige Wesley ter Harmsel ook veel fans. Hij sprong foutloos over de muur van 1.80m en 1.90m. In de slotronde op een hoogte van 2.15m bleven drie van de vier paarden foutloos: Larry met Koen Westendorp, Pico met de Ier Alexander Butler en Take a Last Chance van de Braembeier-H met de Ier Nano Healy. Dat ze niet alleen hoog kunnen springen, bewezen ze in de ereronde op full speed.

Unieke sfeer
“Ja, wat een avond”, blikt Koen Westendorp terug. De springruiters, werkzaam bij Bart Haselbekke, zal er nog wel een paar keer aan terugdenken. “Ik denk dat er nergens in Nederland een concours is met zoveel sfeer en zoveel mensen. Dat heb ik alleen nog maar in Ommen gezien. Er is niet alleen paardenvolk, er komen ook veel mensen van buitenaf. Voor mezelf was het best afwachten hoe het zou gaan. We weten dat Larry hoog kan springen, maar hoe hij het zou doen in het donker met kunstlicht en zoveel mensen… Dat is niet te trainen”, lacht hij. “Ik start hem zelf landelijk op 1.30m niveau en hij heeft nu een paar keer 1.35m gesprongen. Dat is wel wat anders dan dit.”

Geluk hebben
Om te oefenen sprong Koen Westendorp afgelopen maandag een keer de muur. “Maar niet zo hoog. Je moet een beetje geluk hebben op de avond zelf. Twee jaar geleden sprong ik ook 2.15m met een ander paard, maar schoof een blok eraf en werd ik tweede. Als dat nu was gebeurd had ik het ook niet erg gevonden. Als je op zo’n muur afrijdt, is het enige wat je denkt: Ik wil er over! Als dat lukt ben je al blij, ongeacht of het foutloos is of niet. Ja, het is een speciale rubriek, maar ik denk niet dat de paarden ervan te lijden hebben. Als ze niet willen, doen ze het niet en ga je meteen de ring uit. Ze hoeven dit ook niet elke week te doen.”

Larry van Koen Westendorp sprong zelfs over 2.15m nog met gemak heen. Foto FotoTrailer

1.50m CSI3* Championat van Ommen powered by Boehringer Ingelheim kwam op naam van Matt Garrigan en HHS Seattle. Foto FotoTrailer

1.50m Championat
De deelnemers aan de Grote Prijs-kwalificatie, het 1.50m Championat van Ommen powered by Boehringer Ingelheim, mochten ook al rekenen op veel toeschouwers. Na de barrage met acht ruiters ging de 25-jarige Matt Garrigan uit Dublin op HHS Seattle met de eerste prijs van 6.375 euro er vandoor. “Een goede concoursruiter, die gaat nog wel meer in de sport doen”, keek Wim Schröder tevreden toe. De Ier werkt voor de BWG Stables en is in een jaar tijd van plaats 2881 naar 805 gestegen op de wereldranking voor springruiters.

De overige winnaars op vrijdag waren Felix Hassmann met Quiwitino WZ (1.45m Fieten Olie Prijs), Alexander Housen met Lady Angeles (1.35m Voermeesters Prijs) en Franklin Posmus met Garola H.K. (1.20m Horses2Fly Prijs).

Hoogtepunten vandaag, zaterdag, zullen de 1.45m Medium Tour finale, de veiling en de ‘Speed & Music’ springrubriek zijn. Daarna maken de ruiters zich op voor de Grote Prijzen op zondag.

Auteur: Wendy Scholten
Foto’s FotoTrailer

Puissance powered by Van Triest Veevoeders
1. Koen Westendorp, Larry (NED)
1. Alexander Butler, Pico (IRL)
1. Nano Healy, Take a Last Chance (IRL)
4. Alexander Butler, Verdico Imperio Egipcio
5. Alex David Gill, Impressive VDL (GBR)
5. Pim Mulder, Idool (NED)

1.50m CSI3* Championat van Ommen powered by Boehringer Ingelheim
1. Matt Garrigan, HHS Seattle (IRL)
2. Maximilian Lill, Dexter Bois Margot (GER)
3. Julia Houtzager-Kayser, High Five (AUT)
4. Gaj Riossa, Hero (SLO)
5. William Funnell, Equine America Billy Diamo (GBR)

1.45m CSI3* Fieten Olie Prijs
1. Felix Hassmann, Quiwitino WZ (GER)
2. Eric ten Cate, Ivoor (NED)
3. Hendrik-Jan Schuttert, Good Farming HS (NED)
4. Karen Polle, Baccarat du Tertre (JPN)
5. Alex David Gill, Fancy Roos VDL (GBR)

1.35m CSI1* Voermeesters Prijs
1. Alexander Housen, BEL, Lady Angeles (BEL)
2. Pim Mulder, Its A Katoscha Again (NED)
3. Billy Raymont, AUS, Caprino
4. Tom Schellekens, Infinity (NED)
5. Loewie Joppen, Candy Holiday (NED)

1.20m CSI1* Horses2Fly Prijs
1. Franklin Posmus, Garola H.K. (NED)
2. Maud Wiefferink, Kan’t Zat (NED)
3. Vani Khosla, Billy Mexico (USA)
4. Iris Oude Ophuis, Malit V (NED)
5. Renske Vreeswijk, Ejay (NED)

 

Volg ons op Facebook

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
6 dagen geleden

Komt dat zien, komt dat zien! 🎊 ... Bekijk meerBekijk minder

Komt dat zien, komt dat zien! 🎊
1 week geleden

🎊 ... Bekijk meerBekijk minder

🎊
1 week geleden

𝗜𝗻𝘀𝗰𝗵𝗿𝗶𝗷𝘃𝗲𝗻 𝗹𝗮𝗻𝗱𝗲𝗹𝗶𝗷𝗸𝗲 𝗿𝘂𝗯𝗿𝗶𝗲𝗸𝗲𝗻

Vanaf dinsdag 28 mei 20:00 uur kan er via MijnKNHS worden opgegeven voor de landelijke rubrieken tijdens CSI Ommen. Dit jaar zullen wederom de klassen 1.10m, 1.20m, 4-jarigen en 5-jarigen verreden worden op dinsdag 2 juli.

LET OP❗️ opgeven is alleen mogelijk via MijnKNHS. Opgaves per mail of app worden niet geaccepteerd.

Link naar vraagprogramma: www.mijnknhs.nl/Game/W131792 👈
... Bekijk meerBekijk minder

𝗜𝗻𝘀𝗰𝗵𝗿𝗶𝗷𝘃𝗲𝗻 𝗹𝗮𝗻𝗱𝗲𝗹𝗶𝗷𝗸𝗲 𝗿𝘂𝗯𝗿𝗶𝗲𝗸𝗲𝗻

Vanaf dinsdag 28 mei 20:00 uur kan er via MijnKNHS worden opgegeven voor de landelijke rubrieken tijdens CSI Ommen. Dit jaar zullen wederom de klassen 1.10m, 1.20m, 4-jarigen en 5-jarigen verreden worden op dinsdag 2 juli.

LET OP❗️ opgeven is alleen mogelijk via MijnKNHS. Opgaves per mail of app worden niet geaccepteerd.

Link naar vraagprogramma: https://www.mijnknhs.nl/Game/W131792 👈
Laad meer
CSI Ommen van 2 t/m 7 juli 2024