CSI Ommen van 2 t/m 7 juli 2024

Dag 3: Bas Moerings over CSI Ommen: “Uitje van het jaar”

Hij had de tijd van Alexander Butler nog kunnen verbeteren (slechts 0,01 seconde verschil), maar die van de andere Ierse springruiter Simon Mccarthy was ‘te gek’. Bas Moerings was de beste Nederlander in de 1.50m Wezenberg Groep Prijs op CSI Ommen. In deze rankingproef op donderdagmiddag met ruim 7.000 euro voor de winnaar kwamen 53 ruiters aan de start en daarvan bleven er 24 foutloos.

Bas Moerings pakte de derde prijs met de elfjarige KWPN-goedgekeurde hengst Ipsthar (Denzel van ’t Meulenhof) die uit eigen fokkerij komt. “Ik wilde graag vooraan meedoen, maar winnen van die hele snelle Ier was een flinke kluif geweest”, vertelt hij over de 3,4 seconden verschil.

Bas Moerings en Ipsthar (Denzel van ’t Meulenhof) op weg naar de derde prijs in het 1.50m springen op CSI Ommen. Foto FotoTrailer

“Ik ben vooral bij dat Ipsthar weer in vorm is. Van de winter ging het even wat minder, heb ik de grote concoursen in Amsterdam en Den Bosch van mijn wensenlijstje gestreept en een nieuwe planning gemaakt. In Lier en in Frankrijk sprong hij weer sterke nulrondes. Op het NK sprong hij goed, maar miste we wat ritme en hadden we elke dag een fout, maar via nog wat concoursen staan we er weer. Hij is weer in vorm aan het komen.”

Met goede omlopen hoopt Bas Moerings zich weer in de kijker te rijden bij de bondscoach. “Er komen nog wat landenwedstrijden aan, in Falsterbo, Hickstead en Dublin. Ik hoop dat ik er één mag rijden, maar daar willen natuurlijk meer ruiters naar toe”, vertelt de Brabander die op plaats 300 op de wereldranking staat. “Dat ik hier in Ommen wat rankingpunten kan halen zie ik als een enigszins belangrijke bijzaak. Als je in de top-200 staat krijg je meer kans om mooie wedstrijden te rijden, maar om die positie te pakken en te behouden heb je eigenlijk drie tot vier Grand Prix-paarden nodig die die hoge proeven kunnen springen. Ik heb er twee en daar ben ik zuinig op. Ze worden niet verkocht, dus ik hoop er nog lang plezier van te hebben. Het paard is belangrijker dan de rankingpunten die ik zou moeten halen.”

De startplek op CSI Ommen hoopt Bas Moerings om te zetten in nog wat goede resultaten. “Het is een fantastisch concours. Hendrik-Jan en Frank Schuttert weten wel hoe je dit moet organiseren. Jan en Marian Schuttert hebben ook zoveel hart voor de sport. Het is zo’n mooie accommodatie en dan al die extra showrubrieken, zoals de Puissance op vrijdag. Dat brengt het concours tot leven. Dit is 35 keer mooier dan naar een groot concours in Verweggistan gaan. Dit is het uitje van het jaar”, is Bas Moerings enthousiast.

De 1.45m Manestream Prijs werd donderdag gewonnen door Kevin Jochems et Kylie VJ (Freeman VDL). Pim Mulder pakte de 1.40m Plasmamade Prijs met Jagger SRK (Untouchable). De Ier Conan Wright was met Lafayette (Grandorado) niet te kloppen in de 1.30m NIJWA Prijs.

Auteur: Wendy Scholten
Foto: FotoTrailer

Volg ons op Facebook

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
2 weken geleden

Een greep uit de selectie, maar wel een erg belangrijke greep.
Onze vrijwilligers, hulpen, en medewerkers Driehoekhoeve.

Mensen in het parcours, mensen bij de stallen, mensen bij het parkeren, mensen in de catering, mensen bij de toiletten, mensen in het muntenhok, mensen bij het opbouwen, mensen bij het afbreken, mensen die assisteren, mensen in de vip. Zonder al deze mensen zouden wij CSI Ommen nooit kunnen organiseren. Daarom nog een keer voor al deze mensen: BEDANKT! ☀️
... Bekijk meerBekijk minder

Een greep uit de selectie, maar wel een erg belangrijke greep.
Onze vrijwilligers, hulpen, en medewerkers Driehoekhoeve. 

Mensen in het parcours, mensen bij de stallen, mensen bij het parkeren, mensen in de catering, mensen bij de toiletten, mensen in het muntenhok, mensen bij het opbouwen, mensen bij het afbreken, mensen die assisteren, mensen in de vip. Zonder al deze mensen zouden wij CSI Ommen nooit kunnen organiseren. Daarom nog een keer voor al deze mensen: BEDANKT! ☀️Image attachmentImage attachment+Image attachment
2 weken geleden

Alle foto's van 2024, van Fotolavie, staan nu ook op onze website!
www.csiommen.nl/fotos/fotos-2024/
... Bekijk meerBekijk minder

Alle fotos van 2024, van Fotolavie, staan nu ook op onze website! 
https://www.csiommen.nl/fotos/fotos-2024/
2 weken geleden

Photos from CSI Ommen's post ... Bekijk meerBekijk minder

Image attachmentImage attachment+Image attachment
Laad meer
CSI Ommen van 2 t/m 7 juli 2024