CSI Ommen van 2 t/m 7 juli 2024

Dag 5: ‘Gepolijste’ Kivinia draagt Bas Moerings nog eens naar winst

Vier rankingrubrieken zijn er op CSI Ommen en laat Bas Moerings er nu al twee hebben gewonnen. Eén keer was hij derde. Het zijn de hoogste parcoursen waarin het meeste geld te verdienen is, met alleen nog de prestigieuze Grote Prijs op zondagmiddag te gaan. Na gisteren won hij ook op zaterdag met de negenjarige Kivinia (I’m Special de Muze), die haar winsom van dit jaar naar 58.000 euro bracht.

Medium Tour finale
Het was de 1.45m Medium Tour finale om de BPV Belastingadviseurs Prijs op zaterdag waarin de Brabander won. Met een streepje geluk, want in de eerste omloop had Moerings nog een fout. Dankzij het concept ‘Winning round’, met een barrageticket voor de beste 15 ruiters ongeacht het aantal strafpunten, pakte hij revanche. Er waren overigens maar vijf deelnemers die foutloos bleven in het basisparcours, waaronder vier Nederlanders: Daan van Geel, Berber Dijkman, Michael Greeve en Gerben Morsink. De tijd stond krap, maar er speelde nog meer. “De omstandigheden waren moeilijk. Er was veel wind, de hindernissen gingen om. De wedstrijd moest zelfs stilgelegd worden om extra zandzakken op de staanders te leggen”, vertelt Bas Moerings.

Voor de tweede dag op rij won Bas Moerings met Kavinia op CSI Ommen. Foto FotoTrailer

Wind vol in gezicht
Het zijn omstandigheden die zijn scherpe merrie eigenlijk ook niet passen. “Ze is er heel gevoelig op, ook op geluid. De wind vol in haar gezicht, dat vindt ze niet fijn, en alles om je heen beweegt. Dat geeft veel afleiding, maar ze ging toch goed. Tot die muur. Ik probeerde haar daar goed te ondersteunen, ze gaf veel sprong. Ik kwam uit balans en was even m’n stijgbeugel kwijt. Ik kneep m’n knieën aan tegen het zadel en daar reageerde ze op. We kwamen veel te dicht op de oxer daarna. Ze had geen kans om er foutloos overheen te komen. Ik baalde flink.”

Drie dubbel foutloos
De teller in de barrage ging weer op nul en de vijftien deelnemers moesten opnieuw de strijd aan. Alleen Graham Gillespie op Chico II (5e prijs), Michael Greeve met Watermill Art SFN (4e prijs) en Gerben Morsink met Colina Z (2e prijs) sprongen dubbel foutloos. Morsink reed met het mes tussen de tanden en finishte in 37.13 seconden. Te langzaam voor Moerings met 35.65. Daniel Coyle uit Ierland werd derde met Lena VDL.

“Mijn geheim? Dat Kivinia van nature behoorlijk snel is. Ze is van jongs af aan al zo elektrisch. De sprong was altijd al fenomenaal. Haar talent voor taxeren en respect voor een hindernis maakte haar een aparte, maar ik heb wel veel dingen moeten uitzoeken en concessies moeten doen. Omdat ze zo sensibel is. Ik heb er veel tijd ingestoken en weet nu dat ik op concours niet meer moet doen dan spieren opwarmen. Ze is door de jaren heen gepolijst en ze weet nu wat het spelletje is, dat geeft ook al rust.”

Kivinia heeft dit jaar met Bas Moerings al 58.000 euro aan prijzengeld gewonnen.

Jachtspringen
Het spectaculaire 1.40m jachtspringen om de Geissler Installatietechniek Prijs kwam op zaterdagavond op naam van Robin Muhr uit Israël met Elioth de la Lande. Laatste starter Hendrik-Jan Schuttert gaf alles met High Energie VK Z en daarmee werd de concoursorganisator tweede.

De overige internationale rubrieken op zaterdag werden gewonnen door Conan Wright uit Ierland met Lafayette (1.30m Kofo Tractor Centre Prijs) en Lysanne Kruizinga met Legendster (1.30m Robert Adams Memorial Prijs).

Schuttert Sport Sales
Tussendoor werden er nog springpaarden en veulens geveild. Zo bracht de vijfjarige Nikita GB (Comthago VDL x Harley) 110.000 euro op en was Ebe Pleaser van ’t IJsselstein (Epleaser van ’t Heike x Berlin) het duurste veulen met 22.000 euro.

Auteur: Wendy Scholten
Foto: FotoTrailer

Volg ons op Facebook

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
2 weken geleden

Een greep uit de selectie, maar wel een erg belangrijke greep.
Onze vrijwilligers, hulpen, en medewerkers Driehoekhoeve.

Mensen in het parcours, mensen bij de stallen, mensen bij het parkeren, mensen in de catering, mensen bij de toiletten, mensen in het muntenhok, mensen bij het opbouwen, mensen bij het afbreken, mensen die assisteren, mensen in de vip. Zonder al deze mensen zouden wij CSI Ommen nooit kunnen organiseren. Daarom nog een keer voor al deze mensen: BEDANKT! ☀️
... Bekijk meerBekijk minder

Een greep uit de selectie, maar wel een erg belangrijke greep.
Onze vrijwilligers, hulpen, en medewerkers Driehoekhoeve. 

Mensen in het parcours, mensen bij de stallen, mensen bij het parkeren, mensen in de catering, mensen bij de toiletten, mensen in het muntenhok, mensen bij het opbouwen, mensen bij het afbreken, mensen die assisteren, mensen in de vip. Zonder al deze mensen zouden wij CSI Ommen nooit kunnen organiseren. Daarom nog een keer voor al deze mensen: BEDANKT! ☀️Image attachmentImage attachment+Image attachment
2 weken geleden

Alle foto's van 2024, van Fotolavie, staan nu ook op onze website!
www.csiommen.nl/fotos/fotos-2024/
... Bekijk meerBekijk minder

Alle fotos van 2024, van Fotolavie, staan nu ook op onze website! 
https://www.csiommen.nl/fotos/fotos-2024/
2 weken geleden

Photos from CSI Ommen's post ... Bekijk meerBekijk minder

Image attachmentImage attachment+Image attachment
Laad meer
CSI Ommen van 2 t/m 7 juli 2024