CSI Ommen van 2 t/m 7 juli 2024

Driedubbele rol op CSI Ommen ligt Hendrik Jan Schuttert wel

“Ik dacht toen ik door de finish kwam: Net wel, net niet”, lacht Hendrik Jan Schuttert die op zijn eigen concours CSI Ommen de winst aan zich voorbij zag gaan. Op de openingsdag voor de internationale ruiters zag hij meervoudig Olympisch eventingkampioen Michael Jung winnen in de 1.35m Tuincentrum Jurrie Baas Trophy. “Geen schande om achter hem te staan toch?”

De achtste editie van het sfeervolle CSI Ommen is in volle gang na een succesvolle landelijke springdag op dinsdag, de bixiewedstrijd voor de jongste ruitertjes en de spectaculaire menavond op woensdag. “Vandaag hadden we wat meer paarden in de rubrieken, maar na morgenmiddag zijn alle rubrieken echt spannend”, vertelt Hendrik Jan Schuttert.

Het zijn voor hem drukke dagen als organisator, ruiter en trainer. “Ik help drie leerlingen met verschillende paarden, waarvan Alec Bozorgi vanavond vijfde werd, en neem zelf ook deel met vijf paarden. Eerder reed ik er maar twee omdat het organiseren best veel energie kost, maar ik heb zulke fijne paarden dat ik graag volledig wilde meedoen. Dat kan alleen maar als je een super organisatieteam hebt, zodat ik me iets meer op het rijden kan focussen. De mensen in de organisatie en vrijwilligers weten nu precies hoe en wat.”

Exception HS (v. Quasimodo Z), die 0,42 seconden langzamer was dan de hengst Daniels Jack S (v. Diarado) van Michael Jung, is volgens Hendrik Jan een ‘heel getalenteerd paard’ van acht jaar dat klaar is voor een stapje hoger. “Door blessures van mijn beste paarden ben ik een aantal jaren geleden opnieuw begonnen met jongere paarden. Exceptional kocht ik als vierjarige. De twee achtjarige die ik in de viersterren rubrieken rijd, kwamen als vijfjarige bij me op stal. Het duurt een tijdje voordat ze echt inzetbaar zijn, maar het ziet er nu goed uit!”

CSI Ommen wordt door meer ruiters gebruikt om jonge talenten op te bouwen voor het hoogste werk. Zo won Jur Vrieling met de KWPN-hengst Dallas VDL (v. Douglas) een tweede prijs in de Koggel Reclame Trophy op 1.40m niveau, waarin Michael Jung ook nog eerste en tweede werd. “Dallas houdt er wel van als ik op de eerste dag een klein beetje brutaal rijd”, verklaart Vrieling zijn vlotte rit. “Dit is alvast een mooi begin op een gewéldig concours! Alles is perfect voor elkaar. Van achter de stallen tot en met de VIP. Ruime boxen, alles super bereikbaar, een heel mooie piste. Gerealiseerd door mensen met heel veel kennis over concoursen. Ik heb het voorrecht dat ik op topconcoursen mag rijden, CSI Ommen doet daar niets voor onder”, complimenteert Jur Vrieling.

Er zijn nog twee winnaressen te vermelden. In de Acon Afrasteringen Trophy op 1.30m niveau won Jose Woldring op Chella (v. Vandamme). In de 1.20m Jan Boomkamp Groenbedrijven Trophy was Madée Schuttenbeld niet te kloppen met Vayrenta (v. Haarlem).

CSI Ommen vervolgt vrijdag met vier internationale rubrieken. Na het 1.50m Championat Ommen (aanvang 18.25 uur) gaat om 21.30 uur de sensationele Puissance van start! De toegang is gratis.

 

 

 

Volg ons op Facebook

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
12 uren geleden

𝗖𝗦𝗜 𝗢𝗺𝗺𝗲𝗻 𝟮𝟬𝟮𝟰!🤩
Het is alweer bijna zover! 🌟 Op zaterdag 6 juli zal een nieuwe editie van CSI Ommen plaatsvinden! We hebben een superleuk programma voor jullie in petto, met hindernissen, doorgangen en een kruiwagenrace! 🐴🚜 Wie het allersnelst is, wint een EXTRA prijs! 🏆

Vanaf maandag 27 mei kun je je inschrijven, dus zet snel een reminder in je agenda om er op tijd bij te zijn! 📅⏰

🧡 12.00 - 13.00: Klasse 40cm
🧡 13.10 - 14.10: Klasse 30cm
🧡 14.10 - 14.40: Pauze en Show!
🧡 14.40 - 15.40: Klasse 20cm

Let op! 🚨 Dit evenement wordt georganiseerd door SoSo Events. Onze huisregels zijn van toepassing en te vinden op de inschrijfpagina via de link in onze bio.

Ben jij erbij? 🎉
---
𝗖𝗦𝗜 𝗢𝗺𝗺𝗲𝗻 𝟮𝟬𝟮𝟰!🤩
It's almost time again! 🌟 A new edition of CSI Ommen will take place on Saturday 6 July! We have a super fun programme in store for you, with obstacles, passageways and a wheelbarrow race! 🐴🚜 Whoever is the fastest wins an EXTRA prize! 🏆

You can register from Monday 27 May, so put a reminder in your calendar soon to be on time! 📅⏰

🧡 12.00 - 13.00: Class 40cm
🧡 13.10 - 14.10: Class 30cm
🧡 14.10 - 14.40: Break and Show!
🧡 14.40 - 15.40: Class 20cm

Attention! 🚨 This event is organised by SoSo Events. Our house rules apply and can be found on the registration page via the link in our bio.

Will you be there as well? 🎉

#CSI_Ommen #SoSoEvents #Springen #Kruiwagenrace #Plezier #PonyLiefde #Inschrijven #Reminder 🐎💨
... Bekijk meerBekijk minder

6 dagen geleden

Komt dat zien, komt dat zien! 🎊 ... Bekijk meerBekijk minder

Komt dat zien, komt dat zien! 🎊
1 week geleden

🎊 ... Bekijk meerBekijk minder

🎊
Laad meer
CSI Ommen van 2 t/m 7 juli 2024