CSI Ommen van 2 t/m 7 juli 2024

Frank Schuttert over Eiken Sato op CSI Ommen: “Natuurtalent met veel ervaring”

Voor wie het Japans volkslied nog niet kende, op CSI Ommen kon je ‘m al twee keer horen. Eiken Sato pakte zaterdag zijn tweede winst op Calousa JRA (Calvaro Z). Ditmaal in de 1.45m Medium Tour finale met maar liefst 19 ruiters in de winning round. Thuisruiter Frank Schuttert probeerde er ook vooraan bij te zijn. “Maar ik moet nog een beetje op barrages oefenen”, lacht hij als hij negende wordt. Geen topklassering, maar zo voelde het wel voor hem.

Frank Schuttert reed met Joviaal ES (Fernando H) en onthoud die naam maar, want deze achtjarige KWPN-goedgekeurde hengst maakte zoveel progressie in Ommen dat hij getipt kan worden als een aanstormend Grand Prix-springpaard. “Van de week sprong hij z’n eerste 1.50m rubriek en hadden we een foutje. Ik kon merken dat hij nog wat groen is op dat niveau, maar vandaag was hij heel overtuigend, in beide omlopen. Zijn eigenaar Egbert Schep en z’n vrouw waren er ook, dat maakte het extra mooi. Deze gaat in de toekomst een dikke proef springen!”

Frank Schuttert en de imponerende KWPN-hengst Joviaal ES. Foto FotoTrailer

‘Alles klopt’
Eiken Sato won de BPV Belastingadviseurs & Coral Reef Ranch Prijs, voor de Duitsers Sophie Hinners op Churchill en Tim Rieskamp-Goedeking op Ventago. Wat maakt deze Japanner zo succesvol? “Eiken heeft van nature heel veel talent. Hij is niet zo groot en dus heel licht, zit zijn paard nooit in de weg en rijdt met heel veel ritme. Vergeet zijn ervaring niet door de jaren heen. Eerst bij Stephex Stables, de laatste jaren bij Paul Schockemöhle. Dat zijn de stallen waar je veel kan leren. Alles klopt er. Het team, het management, ze weten waar ze mee bezig zijn”, vertelt Frank Schuttert.

Mooiste moment
Zelf reed Frank Schuttert negen jaar voor Jos Lansink en reed hij op de mooiste plekken in binnen- en buitenland. Menig concours kan jaloers zijn op de hoeveelheid toeschouwers op zijn thuisconcours. Zijn mooiste moment tot nu toe? Dat heeft met het publiek te maken!

“De sfeer gisteravond. Ik kreeg gewoon kippenvel toen er zoveel mensen het terrein op kwamen. Echt heel bijzonder. Rijen dik stonden ze te kijken naar de sport. Eerst was er begin van de avond de dikke proef met barrage, direct daarna het Puissance springen. Twee heel mooie dingen om te kijken zonder dat het programma stilvalt. Met muziek er tussendoor, Bert de Ruiter die alles aan elkaar praat. We hebben hier voor elk wat wils. Vandaag ook. Met Bixie wedstrijden op het gras, de ponyparade in de hoofdring, de Medium Tour finale met barrage, de veulenpresentatie, het jachtparcours en dan de veiling erachteraan. Heel veel verschillende dingen, het rolt de hele dag door. Ik geloof dat dat het succes is.”

Eric ten Cate
Het 1.45m jachtspringen om de Geissler Installatiebedrijf Prijs, waarbij de ruiters zo snel mogelijk het parcours aflegden op zelf uitgekozen muziek, werd gewonnen door de vliegensvlugge Eric ten Cate met Ivoor. De Ier Shane Breen werd tweede op Haya, voor Hessel Hoekstra met Helsinki.

Eric ten Cate en Ivoor wonnen het 1.45m jacht op muziek. Foto FotoTrailer

Eric ten Cate en Ivoor wonnen het 1.45m jacht op muziek. Foto FotoTrailer

De overige winnaars op zaterdag waren de Ieren Conor Drain met Clementine (1.30m CSI1* Agriteam Makelaars en Kofo Prijs) en Rachel Gredley met Alicante Z (1.20m CSI1* ABN Amro Bank Prijs).

Foto’s: FotoTrailer
Auteur: Wendy Scholten

1.45m Medium Tour finale – BPV Belastingadviseurs & Coral Reef Ranch Prijs
1. Eiken Sato, Calouso JRA (JPN)
2. Sophie Hinners, Churchill (GER)
3. Tim Rieskamp-Goedeking, Ventago (GER)
4. Shane Breen, Cuick Star Kervec (IRL)
5. Sophie Dalm, Volna De Choc Z (IRL)

1.45m CSI3* jacht – Geissler Installatiebedrijf Prijs
1. Eric ten Cate, Ivoor (NED)
2. Shane Breen, Haya (IRL)
3. Hessel Hoekstra, Helsinki (NED)
4. Joseph Clayton, Hucalinde D.V. (GBR)
5. David Will, Quentucky Jolly (GER)

1.30m CSI1* Agriteam Makelaars en Kofo Prize
1. Conor Drain, Clementine (IRL)
2. Felix Hassmann, Catch Me (GER)
3. Patrick Lemmen, Luigi U.B. (NED)
4. Leon Thijssen, Habab (NED)
5. Yannick Janssen van Grunsven, Eloma’s Blue SFN (NED)

1.20m CSI1* ABN Amro Bank Prize
1. Rachel Gredley, Alicante Z (IRL)
2. Doron Kuipers, Katar Fortuna (NED)
3. Kathrin Müller, Commano (GER)
4. Rachel Gredley, Jalanna (IRL)
5. Franklin Posmus, Garola H.K. (NED)

Volg ons op Facebook

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
5 dagen geleden

Komt dat zien, komt dat zien! 🎊 ... Bekijk meerBekijk minder

Komt dat zien, komt dat zien! 🎊
1 week geleden

🎊 ... Bekijk meerBekijk minder

🎊
1 week geleden

𝗜𝗻𝘀𝗰𝗵𝗿𝗶𝗷𝘃𝗲𝗻 𝗹𝗮𝗻𝗱𝗲𝗹𝗶𝗷𝗸𝗲 𝗿𝘂𝗯𝗿𝗶𝗲𝗸𝗲𝗻

Vanaf dinsdag 28 mei 20:00 uur kan er via MijnKNHS worden opgegeven voor de landelijke rubrieken tijdens CSI Ommen. Dit jaar zullen wederom de klassen 1.10m, 1.20m, 4-jarigen en 5-jarigen verreden worden op dinsdag 2 juli.

LET OP❗️ opgeven is alleen mogelijk via MijnKNHS. Opgaves per mail of app worden niet geaccepteerd.

Link naar vraagprogramma: www.mijnknhs.nl/Game/W131792 👈
... Bekijk meerBekijk minder

𝗜𝗻𝘀𝗰𝗵𝗿𝗶𝗷𝘃𝗲𝗻 𝗹𝗮𝗻𝗱𝗲𝗹𝗶𝗷𝗸𝗲 𝗿𝘂𝗯𝗿𝗶𝗲𝗸𝗲𝗻

Vanaf dinsdag 28 mei 20:00 uur kan er via MijnKNHS worden opgegeven voor de landelijke rubrieken tijdens CSI Ommen. Dit jaar zullen wederom de klassen 1.10m, 1.20m, 4-jarigen en 5-jarigen verreden worden op dinsdag 2 juli.

LET OP❗️ opgeven is alleen mogelijk via MijnKNHS. Opgaves per mail of app worden niet geaccepteerd.

Link naar vraagprogramma: https://www.mijnknhs.nl/Game/W131792 👈
Laad meer
CSI Ommen van 2 t/m 7 juli 2024