CSI Ommen van 2 t/m 7 juli 2024

Gedeelde Puissance zegen voor Priscilla Klink en Ierse Conor Drain

Even leek het erop dat ze voortaan zouden moeten carpoolen, maar direct nadat bekend werd dat de Puissance niet één, maar twee winnaars opleverde, besloten Jan Schuttert en sponsor René Viscaal spontaan om de Nederlandse amazone Priscilla Klink en de Ierse ruiter Conor Drain beiden te belonen met een Ford Fiësta voor hun geweldige prestatie.

Ademloos genoot het publiek vrijdagavond van de spectaculaire prestaties van de twaalf deelnemers aan het Puissance springen. Na de eerste ronde op 1.60m werd de muur waarover gesprongen moest worden, telkens een paar blokken verhoogd. Na de derde ronde, waren er nog vijf deelnemers in het spel, die tijdens de vierde ronde over een muur van maar liefst 2.05m moesten springen. Alleen de Nederlandse amazones Marcelle Hokse en Priscilla Klink en de Ier Conor Drain lukte het om foutloos te blijven. Zij waagden zich vervolgens aan de 2.15 m hoge muur. Marcella Hokse moest de ring na een weigering verlaten. Priscilla Klink en Conor Drain bleven waagden de sprong maar bleven niet foutloos. Zij deelden daarom de eerste plaats.

Conor Drain is blij. “Ik heb met dit paard (Dublin) nog nooit hoger gesprongen dan 1.60m, dus dit is voor hem echt een topprestatie”, zegt hij na afloop.

Priscilla Klink verbeterde vanavond haar eigen record, dat tot nu toe op 2.05 m lag. “Puissance vind ik een leuke afwisseling tijdens een concours”, meldt ze. “Als ik de mogelijkheid heb, doe ik hieraan mee.” Bang dat haar hengst Banagro zou weigeren was ze niet. “Ik rij hem nu drie jaar en kan voor de volle 100 procent op hem vertrouwen. Dit paard springt zo gemakkelijk, hij hoeft hiervoor niet echt te werken.” Volgens de amazone uit Gorredijk, had Banagro misschien nog wel hoger kunnen springen. “Ik had de afstand tot de muur net wat beter moeten inschatten. Het is natuurlijk koffiedikkijken, maar als ik dat anders had gedaan, was hij er waarschijnlijk foutloos overheen gesprongen.”

Volg ons op Facebook

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
16 uren geleden

𝗖𝗦𝗜 𝗢𝗺𝗺𝗲𝗻 𝟮𝟬𝟮𝟰!🤩
Het is alweer bijna zover! 🌟 Op zaterdag 6 juli zal een nieuwe editie van CSI Ommen plaatsvinden! We hebben een superleuk programma voor jullie in petto, met hindernissen, doorgangen en een kruiwagenrace! 🐴🚜 Wie het allersnelst is, wint een EXTRA prijs! 🏆

Vanaf maandag 27 mei kun je je inschrijven, dus zet snel een reminder in je agenda om er op tijd bij te zijn! 📅⏰

🧡 12.00 - 13.00: Klasse 40cm
🧡 13.10 - 14.10: Klasse 30cm
🧡 14.10 - 14.40: Pauze en Show!
🧡 14.40 - 15.40: Klasse 20cm

Let op! 🚨 Dit evenement wordt georganiseerd door SoSo Events. Onze huisregels zijn van toepassing en te vinden op de inschrijfpagina via de link in onze bio.

Ben jij erbij? 🎉
---
𝗖𝗦𝗜 𝗢𝗺𝗺𝗲𝗻 𝟮𝟬𝟮𝟰!🤩
It's almost time again! 🌟 A new edition of CSI Ommen will take place on Saturday 6 July! We have a super fun programme in store for you, with obstacles, passageways and a wheelbarrow race! 🐴🚜 Whoever is the fastest wins an EXTRA prize! 🏆

You can register from Monday 27 May, so put a reminder in your calendar soon to be on time! 📅⏰

🧡 12.00 - 13.00: Class 40cm
🧡 13.10 - 14.10: Class 30cm
🧡 14.10 - 14.40: Break and Show!
🧡 14.40 - 15.40: Class 20cm

Attention! 🚨 This event is organised by SoSo Events. Our house rules apply and can be found on the registration page via the link in our bio.

Will you be there as well? 🎉

#CSI_Ommen #SoSoEvents #Springen #Kruiwagenrace #Plezier #PonyLiefde #Inschrijven #Reminder 🐎💨
... Bekijk meerBekijk minder

6 dagen geleden

Komt dat zien, komt dat zien! 🎊 ... Bekijk meerBekijk minder

Komt dat zien, komt dat zien! 🎊
1 week geleden

🎊 ... Bekijk meerBekijk minder

🎊
Laad meer
CSI Ommen van 2 t/m 7 juli 2024