CSI Ommen van 2 t/m 7 juli 2024

Gouden kwartet in de piste tijdens CSI Ommen

Maar liefst drie van de ruiters van het ‘gouden kwartet’ komen in de laatste week van juli naar Ommen om deel te nemen aan CSI Ommen Jumping de Driehoek. Paardensport liefhebbers kunnen live genieten van de prestaties van Jeroen Dubbeldam, Gerco Schroder en Jur Vrieling. Maar ook daarnaast valt er van alles te beleven tijdens het evenement.

 

Van 27 tot en met 31 juli wordt het terrein rondom de stallen van de Driehoekhoeve voor de zevende maal omgebouwd tot een professioneel concoursterrein, waar topruiters afkomstig uit de hele wereld zullen strijden om een plekje in de Longine Rankings of zich voorbereiden op de Olympische Spelen die dit jaar gehouden zullen worden in Rio de Janeiro.

 

“We willen er een leuk dagje uit van maken voor het hele gezin. Bezoekers komen hier voor topsport, maar ook de shows trekken veel publiek”, vertelt Hendrik Jan Schuttert. “Het evenement raakt steeds beter bekend bij mensen uit het Vechtdal en ook toeristen weten de weg naar het wedstrijdterrein te vinden. Daar houden we rekening mee bij de invulling van het programma.”

 

De familie Schuttert ziet het dan ook als een flinke uitdaging om ieder jaar weer iets nieuws te verzinnen om het evenement nog meer cachet te geven. Werd het terrein vorig jaar uitgebreid met een Vechtdalstal vol regionale producten, dit seizoen wordt daaraan een showpiste toegevoegd, waar elke dag kleine shows te zien zijn zoals freestyle longeren, voltige, paardencoaching, ruiterfitness, dameszadelrijden en Amerikaanse en Nederlandse miniatuurpaardjes. Ook de naam van het evenement wordt een tikje anders. “Omdat we steeds meer ruiters uit alle delen van de wereld trekken, hebben we besloten om de naam iets in te korten. CSI3 Ommen/ Jumping de Driehoek wordt vanaf dit seizoen CSI Ommen.”

 

Niet nieuw, maar wel bloedstollend spannend is de Puissance springen rubriek, waarbij ruiters over een muur springen die steeds hoger wordt gezet. “Vorig jaar trok het Puissance springen duizenden bezoekers”, zegt Schuttert. “Daarom hebben we deze rubriek ook dit jaar weer terug laten komen in het programma en dat geldt ook voor de menavond op donderdag. Op de zondagmiddag, vlak voor de grote prijs, is de piste voor de Future Guys, een indrukwekkende show in Amerikaanse stijl. Zij laten spectaculaire stunts op het paard zien. Acts die de meeste mensen alleen maar kennen uit Western films en rodeo. De mix van topsport en shows blijkt een gouden formule.”

 

Op zaterdagavond wordt er, inmiddels traditiegetrouw, een feestavond georganiseerd. “Dit jaar pakken we grootser uit met de feestavond”, vertelt Hendrik Jan. “Met Coverband Rich and Famous in combinatie met een dj van de Toronto Drive In Show hopen we een mooi feest neer te zetten, dat bij jong en oud in de smaak valt. Naast de ruiters die na een wedstrijddag nog even komen napraten en borrelen verwachten we ook veel mensen uit het Vechtdal. Het feest is voor iedereen toegankelijk.”

 

 

 

Volg ons op Facebook

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
6 dagen geleden

Komt dat zien, komt dat zien! 🎊 ... Bekijk meerBekijk minder

Komt dat zien, komt dat zien! 🎊
1 week geleden

🎊 ... Bekijk meerBekijk minder

🎊
1 week geleden

𝗜𝗻𝘀𝗰𝗵𝗿𝗶𝗷𝘃𝗲𝗻 𝗹𝗮𝗻𝗱𝗲𝗹𝗶𝗷𝗸𝗲 𝗿𝘂𝗯𝗿𝗶𝗲𝗸𝗲𝗻

Vanaf dinsdag 28 mei 20:00 uur kan er via MijnKNHS worden opgegeven voor de landelijke rubrieken tijdens CSI Ommen. Dit jaar zullen wederom de klassen 1.10m, 1.20m, 4-jarigen en 5-jarigen verreden worden op dinsdag 2 juli.

LET OP❗️ opgeven is alleen mogelijk via MijnKNHS. Opgaves per mail of app worden niet geaccepteerd.

Link naar vraagprogramma: www.mijnknhs.nl/Game/W131792 👈
... Bekijk meerBekijk minder

𝗜𝗻𝘀𝗰𝗵𝗿𝗶𝗷𝘃𝗲𝗻 𝗹𝗮𝗻𝗱𝗲𝗹𝗶𝗷𝗸𝗲 𝗿𝘂𝗯𝗿𝗶𝗲𝗸𝗲𝗻

Vanaf dinsdag 28 mei 20:00 uur kan er via MijnKNHS worden opgegeven voor de landelijke rubrieken tijdens CSI Ommen. Dit jaar zullen wederom de klassen 1.10m, 1.20m, 4-jarigen en 5-jarigen verreden worden op dinsdag 2 juli.

LET OP❗️ opgeven is alleen mogelijk via MijnKNHS. Opgaves per mail of app worden niet geaccepteerd.

Link naar vraagprogramma: https://www.mijnknhs.nl/Game/W131792 👈
Laad meer
CSI Ommen van 2 t/m 7 juli 2024