CSI Ommen van 2 t/m 7 juli 2024

Het geheim van Fredricson: “Gaspedaal intrappen”

Peder Fredericson, de zilveren medaillewinnaar van de Olympische Spelen in Rio de Janeiro, gaf zaterdagavond op CSI Ommen een demonstratie barrage rijden weg en dat leverde hem meteen een nieuwe auto op. Hij won de 1.45m Medium Tour finale nadat hij gisteren ook al de 1.45m Longiness ranking proef won met H&M Carat Desire (Carinjo).

“Ik wist op voorhand dat het een snelle barrage ging worden met zoveel snelle ruiters erin. Als laatste moest Marcus Ehning van start en dan weet je het wel. Het gaspedaal intrappen als je in de top wil finishen”, lacht Peder Fredricson. Zijn H&M Carat Desire, die met zijn negen jaar ook al rubrieken op 1.55m hoogte heeft gesprongen, ontwikkelt zich tot een heel snel paard. “Het is ook een heel talentvol paard. Twee weken geleden werd hij zelfs vierde in de Falsterbo Derby. Hij kwam als vijfjarige al bij ons op stal. Heel erg ervaren is hij niet, maar hij sprong deze week fantastisch. Het is ook heerlijk rijden hier. Een concours met een goede atmosfeer en vriendelijke mensen.”

Ongeacht hoe Peder Fredricson morgen in de Grote Prijs rijdt met H&M Cristian K (v. Namelus R), hij mag na afloop van het concours zijn hand ophouden bij de kassa. Zijn zeer getalenteerde stalamazone Stefanie Holmén sprong zich ook volop in de prijzen. Peder’s EK-paard H&M All In is ook op CSI Ommen. “Maar alleen voor training. In Falsterbo werd hij nog tweede in de Grote Prijs. Dit weekend wat rust voor hem, daarna verblijven we even bij Willem Greve op stal en daarna door naar Münster, onze laatste voorbereiding op het Europees kampioenschap.”

Ehning & Porter
In de Medium Tour finale om de Elanco Animal Health & European Lease Company ging de tweede prijs naar de Duitse topruiter Marcus Ehning met Calanda (v. Calido I), gevolgd door de Amerikaan Lucas Porter op Diamonte Darco.

De Porter-familie had een topavond, want Lucas won de 1.50m BPV Belastingadviseurs Trophy met B Once Z (v. Baloubet du Rouet). Jur Vrieling werd knap tweede op Acascia (v. Diamant de Semilly), voor tweevoudig olympisch kampioen eventing Michael Jung met Fischersolution (v. Carthino Z).

Knock Out springen
Het super spectaculaire Knock Out springen, waarbij steeds twee ruiters tegelijk van start gaan in een spiegelparcours, was het slotstuk van de avond. Na vier omlopen bleek de Italiaan Piergiorgio Bucci de beste te zijn met Caleste (v. Nabab de Reve). Annemarie Kuipers finishte als tweede op Happy Girl (v. Zirocco Blue).

America first
De overige winnaars vandaag waren Amerikaanse amazones. Katherine A. Dinan won de 1.30m Agrifirm Trophy, waarbij Madée Schuttenbeld en Marcus Ehning tweede en derde werden. Emma Marlowe won de 1.20m Heisterkamp Dranken Trophy, gevolgd door Dennis van den Brink en Ilse Tolboom.

Dennis van den Brink en Giancara VDL

Nog 1 dag springspektakel
Morgen, zondag, staan er nog drie rubrieken op het programma. Na de 1.40m Grote Prijs voor CSI1*-deelnemers gaat om 15.15 uur de 1.60m Grote Prijs van het Vechtdal van start, een kwalificatiemoment voor de Wereldruiterspelen in 2018 in Tyron.

Auteur: Wendy Scholten
Foto’s: FotoTrailer

 

 

 

 

 

Volg ons op Facebook

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
6 dagen geleden

Komt dat zien, komt dat zien! 🎊 ... Bekijk meerBekijk minder

Komt dat zien, komt dat zien! 🎊
1 week geleden

🎊 ... Bekijk meerBekijk minder

🎊
1 week geleden

𝗜𝗻𝘀𝗰𝗵𝗿𝗶𝗷𝘃𝗲𝗻 𝗹𝗮𝗻𝗱𝗲𝗹𝗶𝗷𝗸𝗲 𝗿𝘂𝗯𝗿𝗶𝗲𝗸𝗲𝗻

Vanaf dinsdag 28 mei 20:00 uur kan er via MijnKNHS worden opgegeven voor de landelijke rubrieken tijdens CSI Ommen. Dit jaar zullen wederom de klassen 1.10m, 1.20m, 4-jarigen en 5-jarigen verreden worden op dinsdag 2 juli.

LET OP❗️ opgeven is alleen mogelijk via MijnKNHS. Opgaves per mail of app worden niet geaccepteerd.

Link naar vraagprogramma: www.mijnknhs.nl/Game/W131792 👈
... Bekijk meerBekijk minder

𝗜𝗻𝘀𝗰𝗵𝗿𝗶𝗷𝘃𝗲𝗻 𝗹𝗮𝗻𝗱𝗲𝗹𝗶𝗷𝗸𝗲 𝗿𝘂𝗯𝗿𝗶𝗲𝗸𝗲𝗻

Vanaf dinsdag 28 mei 20:00 uur kan er via MijnKNHS worden opgegeven voor de landelijke rubrieken tijdens CSI Ommen. Dit jaar zullen wederom de klassen 1.10m, 1.20m, 4-jarigen en 5-jarigen verreden worden op dinsdag 2 juli.

LET OP❗️ opgeven is alleen mogelijk via MijnKNHS. Opgaves per mail of app worden niet geaccepteerd.

Link naar vraagprogramma: https://www.mijnknhs.nl/Game/W131792 👈
Laad meer
CSI Ommen van 2 t/m 7 juli 2024