CSI Ommen van 2 t/m 7 juli 2024

Hoe maak je een paard zadelmak op CSI Ommen?

Deze week wordt er van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat paardensport bedreven tijdens CSI Ommen op het terrein van de familie Schuttert. Paard en ruiter uit binnen- en buitenland proberen in de springring zo goed mogelijke prestaties neer te zetten, maar zo vanzelfsprekend als dat het soms lijkt is dit niet. Een belangrijk onderdeel van de opleiding van een paard is het zadelmak maken en hoe Gert van den Hof dat doet demonstreert hij zondagmiddag om 14.00 uur, vlak voordat de Grote Prijs van het Vechtdal op 1.60m niveau verreden wordt.

Bokkensprong
Gert van den Hof uit Slagharen is in Nederland een bekende persoonlijkheid. Hij wordt een cowboy genoemd of een paardenfluisteraar, maar hij is vooral een vakkundige africhter en springruiter, handig met probleempaarden en zeer ervaren in het zadelmak maken. Daarvoor heeft hij zijn eigen systeem ontwikkelt dat hij zal uitleggen aan het publiek. Een paard waar nog nooit op gereden is, zal in de hoofdpiste zadelmak gemaakt worden. En ja, dat levert wel eens een bokkensprong op. Zal hij blijven zitten in het zadel?

Menavond & hoge muur
Een aanrader is ook de showavond van het aangespannen paard op donderdag 2 augustus vanaf 19.00 uur, waarbij er tuigpaarden, Hackney’s en Friezen in de ring verschijnen. Vierspanmenner Herman ter Harmsel geeft een demonstratie over de mensport. Spektakel verzekerd. Verwonder je over het springvermogen en het lef van een goed getraind springpaard op vrijdagavond om 21.00 uur, want dan gaat de Puissance van start. De krachtproef over een muur die misschien ook dit jaar wel ruim twee meter hoog komt te staan.

Veulenveiling
Enthousiast geraakt na alle internationale springrubrieken met daarin de wereldtop aan de start? Je kan een springveulen kopen op zaterdagavond. Veulenveiling Prinsjesdag veilt voor het eerst samen met CSI Ommen negen kwalitatief zeer hoogwaardige veulens, waarvan veel verwacht mag worden in de toekomst. De veiling staat om 18.00 uur gepland. De vrijdag- en zaterdag worden afgesloten met feestavonden.

CSI Ommen is voor iedereen gratis toegankelijk. Alleen voor het parkeren en een plekje op de tribune wordt een vergoeding gevraagd. Meer informatie vind u op deze website.

Auteur: Wendy Scholten

 

 

Volg ons op Facebook

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
4 dagen geleden

Een greep uit de selectie, maar wel een erg belangrijke greep.
Onze vrijwilligers, hulpen, en medewerkers Driehoekhoeve.

Mensen in het parcours, mensen bij de stallen, mensen bij het parkeren, mensen in de catering, mensen bij de toiletten, mensen in het muntenhok, mensen bij het opbouwen, mensen bij het afbreken, mensen die assisteren, mensen in de vip. Zonder al deze mensen zouden wij CSI Ommen nooit kunnen organiseren. Daarom nog een keer voor al deze mensen: BEDANKT! ☀️
... Bekijk meerBekijk minder

Een greep uit de selectie, maar wel een erg belangrijke greep.
Onze vrijwilligers, hulpen, en medewerkers Driehoekhoeve. 

Mensen in het parcours, mensen bij de stallen, mensen bij het parkeren, mensen in de catering, mensen bij de toiletten, mensen in het muntenhok, mensen bij het opbouwen, mensen bij het afbreken, mensen die assisteren, mensen in de vip. Zonder al deze mensen zouden wij CSI Ommen nooit kunnen organiseren. Daarom nog een keer voor al deze mensen: BEDANKT! ☀️Image attachmentImage attachment+Image attachment
4 dagen geleden

Alle foto's van 2024, van Fotolavie, staan nu ook op onze website!
www.csiommen.nl/fotos/fotos-2024/
... Bekijk meerBekijk minder

Alle fotos van 2024, van Fotolavie, staan nu ook op onze website! 
https://www.csiommen.nl/fotos/fotos-2024/
4 dagen geleden

Photos from CSI Ommen's post ... Bekijk meerBekijk minder

Image attachmentImage attachment+Image attachment
Laad meer
CSI Ommen van 2 t/m 7 juli 2024