CSI Ommen van 2 t/m 7 juli 2024

‘Hoop dat CSI Ommen laatste zetje is voor gouden medaille Nederland’

Er lijkt zowaar een verband te zijn tussen het winnen van goud op een groot springkampioenschap en CSI Ommen. De laatste kampioenen op het EK en WK hadden allemaal het concours bij de familie Schuttert als laatste voorbereidingswedstrijd. “En met het oog op het EK in Rotterdam 2,5 week later hoop ik dat CSI Ommen dit keer het laatste zetje is voor een gouden medaille voor Nederland”, lacht Hendrik-Jan Schuttert. De tiende editie bij de familie Schuttert vindt van 30 juli tot en met 4 augustus plaats.

“Ja, het is best bijzonder. We hebben al vier keer gehad dat een ruiter ons concours als laatste of als één van de laatste wedstrijden voor een kampioenschap reed en daar goud won. Jeroen Dubbeldam met Zenith SFN twee keer zelf, het EK en WK, Peder Fredericson uit Zweden won met All-In het EK en vorig jaar hadden we de Duitse Simone Blum die het WK won. CSI Ommen lijkt dus een goede voorbereiding te zijn. Nou willen we ook elk jaar een kwalitatief heel goed concours neerzetten, maar ook weer niet te hoogdrempelig. Met dat in gedachten hebben we besloten om van een viersterrenevenement ‘terug’ te gaan naar een driesterren”, vertelt Hendrik-Jan Schuttert.

Minder regels
CSI Ommen was twee jaar lang een viersterrenconcours (de hoogste gradatie is vijf sterren). Kortom, er moest meer prijzengeld uitgekeerd worden, maar tegelijk waren er ook veel meer regels voor de organisatie. “Dat was me niet heel goed bevallen. We verkeren in de luxepositie dat we altijd al goede deelnemers hadden. Met een driesterrenconcours kunnen we net wat meer ruiters uit de regio een kans geven en mee laten rijden. Het is allemaal net wat makkelijker organiseren.”

Goede moed

Na een landelijke springdag met onder andere rubrieken voor jonge paarden op dinsdag 30 juli, komen de eensterrenruiters op woensdag voor het eerst in actie en loopt het programma met tal van hoogtepunten door tot de highlight van de week, de Grote Prijs van het Vechtdal op 1.55m niveau. De zege van ‘thuisrijder’ Pim Mulder vorig jaar was legendarisch, maar ook die van Marc Houtzager (twee keer zelfs) en Frank Schuttert waren onvergetelijk. “Ik zou het mooi vinden als iemand uit de regio weer wint. Misschien ben ik theoretisch gezien wel aan de beurt. Zou gaaf zijn. Ik heb goede moed met m’n paard Expensive, die doet het goed”, lacht Hendrik-Jan Schuttert.

Zijn aandacht zal Hendrik-Jan wel moeten verdelen tussen de paarden en het organiseren van het evenement. “M’n vader heeft een stapje terug gedaan, wat betekent dat een ander iets meer moet doen. Dat hebben m’n moeder en ik en onze werkgroepen opgepakt. Er gaat overal ontzettend veel tijd inzitten. Er moet nog veel gebeuren, maar we liggen op schema.”

Publieksevent
In verre omtrekken is inmiddels bekend dat CSI Ommen een op-en-top publieksevent is. Gratis toegang, een Kids Paddock, uitgebreide fair, grandioze feestavonden op vrijdag en zaterdag en tal van shows. Op donderdagavond is er een menavond, op vrijdagavond is er een race ‘grasmaaiers versus springpaarden’, gevolgd door het sensationele Puissance springen.

Zaterdag aan het einde van de middag is er een spannende 1.50m springrubriek, gevolgd door de Medium Tour-finale en tussendoor nog een veiling van tien kwaliteitsvolle springveulens. Er zijn hondenshows en hindernissen springende konijnen. Voor de traditionele show op zondagmiddag voor aanvang van de Grote Prijs is een Berlijner aangetrokken die garant staat voor een komische act met zijn alles kunnende Belgisch trekpaard.

Auteur: Wendy Scholten
Foto: FotoTrailer

Volg ons op Facebook

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
6 dagen geleden

Komt dat zien, komt dat zien! 🎊 ... Bekijk meerBekijk minder

Komt dat zien, komt dat zien! 🎊
1 week geleden

🎊 ... Bekijk meerBekijk minder

🎊
1 week geleden

𝗜𝗻𝘀𝗰𝗵𝗿𝗶𝗷𝘃𝗲𝗻 𝗹𝗮𝗻𝗱𝗲𝗹𝗶𝗷𝗸𝗲 𝗿𝘂𝗯𝗿𝗶𝗲𝗸𝗲𝗻

Vanaf dinsdag 28 mei 20:00 uur kan er via MijnKNHS worden opgegeven voor de landelijke rubrieken tijdens CSI Ommen. Dit jaar zullen wederom de klassen 1.10m, 1.20m, 4-jarigen en 5-jarigen verreden worden op dinsdag 2 juli.

LET OP❗️ opgeven is alleen mogelijk via MijnKNHS. Opgaves per mail of app worden niet geaccepteerd.

Link naar vraagprogramma: www.mijnknhs.nl/Game/W131792 👈
... Bekijk meerBekijk minder

𝗜𝗻𝘀𝗰𝗵𝗿𝗶𝗷𝘃𝗲𝗻 𝗹𝗮𝗻𝗱𝗲𝗹𝗶𝗷𝗸𝗲 𝗿𝘂𝗯𝗿𝗶𝗲𝗸𝗲𝗻

Vanaf dinsdag 28 mei 20:00 uur kan er via MijnKNHS worden opgegeven voor de landelijke rubrieken tijdens CSI Ommen. Dit jaar zullen wederom de klassen 1.10m, 1.20m, 4-jarigen en 5-jarigen verreden worden op dinsdag 2 juli.

LET OP❗️ opgeven is alleen mogelijk via MijnKNHS. Opgaves per mail of app worden niet geaccepteerd.

Link naar vraagprogramma: https://www.mijnknhs.nl/Game/W131792 👈
Laad meer
CSI Ommen van 2 t/m 7 juli 2024