CSI Ommen van 2 t/m 7 juli 2024

In het nieuws: “Jumping de Driehoek legt lat weer hoger”

De derde internationale editie van Jumping de Driehoek van 6 tot en met 9 augustus bij de familie Schuttert in Stegeren wordt nog grootser aangepakt. De prijzenpot tijdens CSI Ommen is voor de ruiters flink gestegen. Er zijn vier hoog gedoteerde rankingproeven waarin ze punten kunnen verdienen voor de wereldranking en er is elke dag een show voor de toeschouwers. “Elk jaar proberen we een stap vooruit te zetten en zijn we op zoek naar een kwaliteitsverhoging voor zowel de sport als het publiek”, vertelt Hendrik-Jan Schuttert.

Zo is het prijzengeld alleen in de Grote Prijs op zondagmiddag al verhoogd naar 62.000 euro. “In totaal zitten we bijna aan het prijzengeld van een viersterrenconcours, terwijl we een CSI3* en CSI1* organiseren. We leggen de lat voor onszelf steeds hoger. Het is een hele klus om de financiering rond te krijgen, maar het ziet er goed uit. Sponsoren en ruiters zijn ontzettend enthousiast na onze eerste twee internationale edities.”

Een publiekstrekker zal de Puissance, het springen over een zeer hoge muur, op vrijdagavond zijn met een Kia Picanto voor de winnaar. De overige deelnemers krijgen 10.000 euro te verdelen. “Deze rubriek wordt nog maar weinig georganiseerd, maar is wel spectaculair. Nu we een auto voor de winnaar hebben en een goede prijzenpot voor de rest, is het voor de ruiters absoluut de moeite waard om in te schrijven!”

Jumping de Driehoek begint op woensdag 5 augustus met landelijke rubrieken in de klasse L en M, zodat ruiters uit de regio en daarbuiten de mogelijkheid krijgen om te starten in een internationale ambiance. Op donderdag beginnen de internationale springwedstrijden, met ‘s avonds een nationale menwedstrijd. Wereldkampioen Jeroen Dubbeldam geeft zaterdagavond te paard een springclinic, waarna het spectaculaire 1.45m jachtparcours van start gaat. Op zondag zijn er tuigpaard rubrieken voor en na de afsluitende Grote Prijs.

Het evenement mag rekenen op topdeelname, aangezien twee weken later het Europees kampioenschap in Aken plaatsvindt. “Medaillewinnaars als Jeroen Dubbeldam, Gerco Schröder, Jur Vrieling en de Amerikaanse Beezie Madden hebben zich al aangemeld. Ze weten dat de faciliteiten heel goed zijn en dat de bodem top is. Doordat we vorig jaar geïnvesteerd hebben in de verlichting van de piste, gaan de wedstrijden ‘s avonds langer door, zodat de mensen na hun werk bij ons kunnen komen genieten van de paardensport.”

Naast de feestavonden op vrijdag en zaterdag is het stro- en kinderdorp een bezoek waard. Nieuw is de Vechtdalstal, mogelijk gemaakt door de provincie Overijssel. Ondernemers, bestuurders en organisaties die een link hebben met het Vechtdal kunnen hun producten etaleren in de prachtige paardenstal van de familie Schuttert en netwerken met ondernemers van binnen en buiten de regio.

 

Via: Wendy Scholten Horses
http://wendyscholten.nl/

Volg ons op Facebook

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
6 dagen geleden

Komt dat zien, komt dat zien! 🎊 ... Bekijk meerBekijk minder

Komt dat zien, komt dat zien! 🎊
1 week geleden

🎊 ... Bekijk meerBekijk minder

🎊
1 week geleden

𝗜𝗻𝘀𝗰𝗵𝗿𝗶𝗷𝘃𝗲𝗻 𝗹𝗮𝗻𝗱𝗲𝗹𝗶𝗷𝗸𝗲 𝗿𝘂𝗯𝗿𝗶𝗲𝗸𝗲𝗻

Vanaf dinsdag 28 mei 20:00 uur kan er via MijnKNHS worden opgegeven voor de landelijke rubrieken tijdens CSI Ommen. Dit jaar zullen wederom de klassen 1.10m, 1.20m, 4-jarigen en 5-jarigen verreden worden op dinsdag 2 juli.

LET OP❗️ opgeven is alleen mogelijk via MijnKNHS. Opgaves per mail of app worden niet geaccepteerd.

Link naar vraagprogramma: www.mijnknhs.nl/Game/W131792 👈
... Bekijk meerBekijk minder

𝗜𝗻𝘀𝗰𝗵𝗿𝗶𝗷𝘃𝗲𝗻 𝗹𝗮𝗻𝗱𝗲𝗹𝗶𝗷𝗸𝗲 𝗿𝘂𝗯𝗿𝗶𝗲𝗸𝗲𝗻

Vanaf dinsdag 28 mei 20:00 uur kan er via MijnKNHS worden opgegeven voor de landelijke rubrieken tijdens CSI Ommen. Dit jaar zullen wederom de klassen 1.10m, 1.20m, 4-jarigen en 5-jarigen verreden worden op dinsdag 2 juli.

LET OP❗️ opgeven is alleen mogelijk via MijnKNHS. Opgaves per mail of app worden niet geaccepteerd.

Link naar vraagprogramma: https://www.mijnknhs.nl/Game/W131792 👈
Laad meer
CSI Ommen van 2 t/m 7 juli 2024