CSI Ommen van 2 t/m 7 juli 2024

Jos Verlooy eerste en bijna laatste op CSI Ommen

Het Belgisch toptalent Jos Verlooy (22), recent winnaar van de 1.60m Grote Prijs op CHIO Rotterdam, heeft zijn debuut op CSI Ommen vandaag (woensdag 1 augustus) meteen omgezet in een overwinning. Op 1.30m niveau weliswaar, maar dat het met jonge paarden nog niet zo simpel is illustreerde hij in het parcours op 1.20m niveau.

Realiteit
Wat is makkelijker? De Grote Prijs van CHIO Rotterdam winnen of een 1.20m parcours rijden met een jong paard. “Rotterdam, veel makkelijker”, lacht de ruiter, die 37e staat op de wereldranking. “Het is de realiteit he. Mijn paard Edward is een zesjarige die vorig jaar pas onder het zadel kwam. Ik had hem zelf nog niet op concours gereden en dacht dat CSI Ommen wel een mooie gelegenheid zou zijn. Het ging nog niet zo goed, veel te veel onder de indruk en afgeleid door de omgeving. Maar we hebben nog twee kansen. Morgen moet hij het oppakken.”

Het rijden van jong talent is niet aan elke Grand Prix ruiter voorbehouden, maar Jos Verlooy zou het niet willen missen. “Ik heb het altijd al gedaan. Het hoort erbij. Je moet altijd denken aan de toekomst. Natuurlijk is het makkelijker om ze op oudere leeftijd en met meer ervaring te kopen, maar we zijn en blijven een handelsstal. Wij moeten zelf een paard produceren voor het hoogste werk. Dat vind ik trouwens ook het mooiste wat er is. Het paard dat ik hier bij me heb voor de 1.50m proeven, Japatero VDM, heb ik ook zelf opgeleid vanaf zijn vijfde jaar.”

Tevreden
De zege in de 1.30m Autobedrijf Jansen Trophy behaalde hij met de achtjarige Karibou Horta (foto). “Een heel competitief paard dat alleen nog wat meer ervaring moet opdoen”, is Jos Verlooy tevreden. Over de komst naar CSI Ommen in elk geval geen spijt. “Op de topconcoursen waar ik tegenwoordig mag rijden, mag je meestal maar twee, hooguit drie paarden meenemen. CSI Ommen is ook één van de grootste wedstrijden, maar met de CSI1* rubrieken kunnen we ook de jongere paarden rijden. Dat is fijn, want ze leren hier meer dan op een landelijk concours. Hoeveel paarden ik mee heb? Zes. Ja, we moeten toch bezig blijven”, grinnikt hij.

In de 1.30m rubriek bestond de toptien op Verlooy na uit Nederlanders. Maikel Vaanholt werd tweede met Izaro, voor Lianne Mars op Dinamy. In de internationale 1.20m proef om de Jan Boomkamp Groenbedrijven Trophy zette Sylvana Wezeman een dijk van een rit neer met Galiandra. Stijn Roelink op Viva la V en Wybe Scholten op Bisbis sloten de topdrie.

Menavond
CSI Ommen vervolgt op donderdag met nog drie internationale rubrieken, waarna de avond ingevuld wordt door tuigpaarden, Hackney’s, Friezen en menpaarden. De showavond van het aangespannen paard begin tom 19.00 uur.

Auteur: Wendy Scholten
Foto: FotoTrailer

 

 

Volg ons op Facebook

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
14 uren geleden

𝗖𝗦𝗜 𝗢𝗺𝗺𝗲𝗻 𝟮𝟬𝟮𝟰!🤩
Het is alweer bijna zover! 🌟 Op zaterdag 6 juli zal een nieuwe editie van CSI Ommen plaatsvinden! We hebben een superleuk programma voor jullie in petto, met hindernissen, doorgangen en een kruiwagenrace! 🐴🚜 Wie het allersnelst is, wint een EXTRA prijs! 🏆

Vanaf maandag 27 mei kun je je inschrijven, dus zet snel een reminder in je agenda om er op tijd bij te zijn! 📅⏰

🧡 12.00 - 13.00: Klasse 40cm
🧡 13.10 - 14.10: Klasse 30cm
🧡 14.10 - 14.40: Pauze en Show!
🧡 14.40 - 15.40: Klasse 20cm

Let op! 🚨 Dit evenement wordt georganiseerd door SoSo Events. Onze huisregels zijn van toepassing en te vinden op de inschrijfpagina via de link in onze bio.

Ben jij erbij? 🎉
---
𝗖𝗦𝗜 𝗢𝗺𝗺𝗲𝗻 𝟮𝟬𝟮𝟰!🤩
It's almost time again! 🌟 A new edition of CSI Ommen will take place on Saturday 6 July! We have a super fun programme in store for you, with obstacles, passageways and a wheelbarrow race! 🐴🚜 Whoever is the fastest wins an EXTRA prize! 🏆

You can register from Monday 27 May, so put a reminder in your calendar soon to be on time! 📅⏰

🧡 12.00 - 13.00: Class 40cm
🧡 13.10 - 14.10: Class 30cm
🧡 14.10 - 14.40: Break and Show!
🧡 14.40 - 15.40: Class 20cm

Attention! 🚨 This event is organised by SoSo Events. Our house rules apply and can be found on the registration page via the link in our bio.

Will you be there as well? 🎉

#CSI_Ommen #SoSoEvents #Springen #Kruiwagenrace #Plezier #PonyLiefde #Inschrijven #Reminder 🐎💨
... Bekijk meerBekijk minder

6 dagen geleden

Komt dat zien, komt dat zien! 🎊 ... Bekijk meerBekijk minder

Komt dat zien, komt dat zien! 🎊
1 week geleden

🎊 ... Bekijk meerBekijk minder

🎊
Laad meer
CSI Ommen van 2 t/m 7 juli 2024