CSI Ommen van 2 t/m 7 juli 2024

Dag 1: Talentvolle springpaarden openen CSI Ommen

CSI Ommen is van start. Nog niet met de internationale wedstrijden, maar wel met toekomstige internationale springpaarden. Op dinsdag 2 juli waren er rubrieken voor jonge springpaarden en landelijke ruiters op 1.10m en 1.20m niveau. Grote kans dat in deze groep de toppers van de toekomst zitten en misschien wel over een aantal jaren de deelnemers aan de prestigieuze 1.55m Grote Prijs op zondagmiddag op de stal van de familie Schuttert.

Talentontwikkeling van paard en ruiter in een internationale omgeving is niet nieuw, maar niet elk evenement biedt die gelegenheid. Springruiters Frank en Hendrik-Jan Schuttert, zelf vakkundige africhters van springpaarden, weten hoe belangrijk deze stap kan zijn in de opleiding van jonge paarden en maken hiervoor graag ruimte in het wedstrijdprogramma.

Koningsklasse
De koningsklasse is misschien wel die voor vierjarige springpaarden om de Hendriks Hoveniers Prijs op 1.05m niveau. Wie heeft de beste jonge paarden onder het zadel? Jack Broek en Alex Bozorgi waren gevraagd om cijfers te geven voor de wijze van springen en het gaan tussen de hindernissen.

“Ondanks dat het een groep met relatief onervaren paarden gaat, viel ons op dat ze veel instelling toonden en een goede ronde aflegden in deze indrukwekkende accommodatie. Ze werden dooreengenomen ook goed voorgesteld en we hebben talentvolle springpaarden gezien, waarbij de nummers één en twee nauwelijks voor elkaar onderdeden”, vertelt Jack Broek.

Max Bonomi met de hengst Point of Honor (Conthargos x Cento), winnaar van de rubriek voor vierjarigen op CSI Ommen 2024. Foto FotoTrailer

Winnaar met 25,4 punten werd de door Max Bonomi voorgestelde hengst Point of Honor (Conthargos x Cento), de zoon van Ben Maher’s voormalige 1.60m topmerrie Cella. Met 25,2 punten volgde Prommis me society (United Touch S) onder Arjen van Diepen. De hengst Urico vd Berghoeve Z (Uricas vd Kattevennen), gefokt uit de 1.55m Grand Prix-merrie Colibelle Hero Z, werd met 24,8 punten derde onder Don Willemsen.

In de prijsuitreiking volgden Pater Noster Minka (Verdi TN) onder Pia-Luise Steggink (4e), First Edition VDS (Urano de Cartigny) met Manon van der Sluis (5e) en Ultimo vd Donkhoeve WS (Iago des Peupliers) met Wendy Scholten (6e).

Vijfjarigen
In de 1.15m rubriek voor vijfjarige springpaarden om de Schuttert Sport Sales Prijs, vernoemd naar de veiling die komende zaterdagavond plaatsvindt op CSI Ommen, won O Cohinoor Ryal K (Cohinoor VDL) onder Britt Schaper. Haar vader Danny was vorige week op CSI Twente met dit paard nog winnaar van de rubriek voor vijfjarige springpaarden.

Jessie Wiefferink opende de aanval op Britt’s tijd met Believe ES Z (Brunetti Z), maar kwam 0.13 seconde te kort in dit tweefasen parcours. Pim Mulder reed Oilily MF (Impressive VDL) naar de derde prijs. In de prijsuitreiking zaten ook Olivia van de Bakker (Comthago VDL) met Benthe Lammertink (4e), Heineken Style VK Z (Heineken VK VDL) met Joyce van de Kuilen (5e) en Domichella Z (Dominator 2000 Z) onder Skye Morssinkhof (6e).

Landelijke sport
Het waren de dames die de 1.10m en 1.20m rubrieken domineerden. In de 1.10m Acon Afrasteringen Prijs werd de top-3 bezet door Elizaveta Minina (Hands Up HX), Esme Ekkelenkamp (Never Know’s Limited Edition) en Emilia Kerimaa (Casallthargos). In de 1.20m Frank Schuttert Horses Prijs won Irene van den Hof (Anemone Caressa Z), voor Anne-Lotte Tijhuis (Nemmadi TI) en Coen van Haarst (No Idea TR).

Internationaal
Ondertussen zijn de meeste internationale deelnemers ingecheckt en gaat de eerste internationale rubriek woensdag van start om 11.30 uur. Show en sensatie is er vanaf 19.00 uur ook op woensdagavond 3 juli tijdens de men- en tuigpaardrubrieken. Kom kijken, de entree is 10 euro voor de showavond. Verder is CSI Ommen gratis toegankelijk.

Auteur: Wendy Scholten
Foto: FotoTrailer

Volg ons op Facebook

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
2 weken geleden

Een greep uit de selectie, maar wel een erg belangrijke greep.
Onze vrijwilligers, hulpen, en medewerkers Driehoekhoeve.

Mensen in het parcours, mensen bij de stallen, mensen bij het parkeren, mensen in de catering, mensen bij de toiletten, mensen in het muntenhok, mensen bij het opbouwen, mensen bij het afbreken, mensen die assisteren, mensen in de vip. Zonder al deze mensen zouden wij CSI Ommen nooit kunnen organiseren. Daarom nog een keer voor al deze mensen: BEDANKT! ☀️
... Bekijk meerBekijk minder

Een greep uit de selectie, maar wel een erg belangrijke greep.
Onze vrijwilligers, hulpen, en medewerkers Driehoekhoeve. 

Mensen in het parcours, mensen bij de stallen, mensen bij het parkeren, mensen in de catering, mensen bij de toiletten, mensen in het muntenhok, mensen bij het opbouwen, mensen bij het afbreken, mensen die assisteren, mensen in de vip. Zonder al deze mensen zouden wij CSI Ommen nooit kunnen organiseren. Daarom nog een keer voor al deze mensen: BEDANKT! ☀️Image attachmentImage attachment+Image attachment
2 weken geleden

Alle foto's van 2024, van Fotolavie, staan nu ook op onze website!
www.csiommen.nl/fotos/fotos-2024/
... Bekijk meerBekijk minder

Alle fotos van 2024, van Fotolavie, staan nu ook op onze website! 
https://www.csiommen.nl/fotos/fotos-2024/
2 weken geleden

Photos from CSI Ommen's post ... Bekijk meerBekijk minder

Image attachmentImage attachment+Image attachment
Laad meer
CSI Ommen van 2 t/m 7 juli 2024