CSI Ommen van 2 t/m 7 juli 2024

Vanavond 19.00 uur Knock Out springen, het Vechtdal tegen de rest van de wereld

“Ik weet zeker dat ik het snelst ben”, zegt de Amerikaanse springruiter Lucas Porter. Frank Schuttert weet zeker dat dit niet zo is. “Ik ben sowieso sneller dan Lucas Porter.” Beide ruiters maken zich op voor het Knock Out Springen dat vanavond om 19.00 uur zal starten in de grote piste van CSI Ommen.

Knock Out springen is superspannend voor zowel de deelnemers, paarden en publiek. De piste worde over de lengte in tweeën verdeeld en vervolgens worden er twee dezelfde parcoursen ingericht. Tijdens de race strijden ruiters letterlijk en figuurlijk tegen elkaar, waarbij het erom gaat wie het parcours het snelste springt en daarbij de minste balkjes raakt. Saillant detail van het Knock Out springen op CSI Ommen is dat er gestreden wordt door ruiters uit het Vechtdal tegen internationale topruiters.

Volgens de Braziliaanse topruiter Marlon Zanotelli is Knock Out springen vooral leuk. “Het is even een relaxmomentje tijdens dit grote concours”, zegt hij. “Het is leuk voor het publiek en de sfeer is dan altijd een beetje feestelijk. Ik heb een paar weken geleden ook meegedaan aan de Knock Out rubriek in Oslo en ben daar eerste geworden. Dat leverde mij tienduizend euro op.” Marlon rijdt vanavond op een ‘leenpaard’ dat hij nog niet eerder heeft gezien, maar dat maakt voor hem niets uit. “Ik zie hem vanavond bij het inrijden, en dan komt het vast wel goed”, lacht hij.

Na het Puissance rijden heeft Julian de Boer de smaak te pakken gekregen. Daarom heeft de springruiter uit Nieuwleusen zich ook opgegeven voor het Knock out springen. “Ik heb dat laatst ook gedaan in Zuidwolde en toen werd ik derde”, vertelt hij. “Ik spring met mijn eigen paard, daar kan hij veel van leren. Hij is normaal wat kijkerig en leert hier dat hij ondanks dat er veel te zien is, gewoon naar de overkant moet.”

Lucas Porter uit de VS kan niet wachten tot het Knock Out springen begint. “Dat soort wedstrijden heb je bij ons in Amerika niet, dus wanneer ik de kans krijg, doe ik er zeker aan mee”, zegt hij. “Het is vooral voor de fun en leuk voor het publiek om te zien.” Lucas rijdt op een leenpaard. “Of ik die al gezien heb? Nee, nog niet, maar dat hoeft ook niet. Het maakt me niks uit op welk paard ik stap, als hij maar niet stopt of crasht.” De Amerikaan verwacht dan ook dat hij vanavond goed zal scoren. “Ik ben een snelle ruiter, dus als mijn paard van vanavond ook een beetje snel is, dan ga ik zeker winnen.”

Frank Schuttert moet lachen om de woorden van zijn concullega. “Gaat Lucas winnen? Ik denk het niet, ik weet zeker dat ik sneller ben dan Lucas”, zegt hij. Normaal gesproken doet Frank vrijwel nooit mee met showrubrieken, maar hier op eigen terrein vindt hij dat hij niet kan ontbreken. “Dit soort wedstrijden zijn leuk, maar je moet er wel het juiste paard voor hebben. Als je er eentje hebt staan, dan doe je sneller mee, maar heb je dat niet, dan moet je er van alles voor regelen en daar neem ik meestal de tijd niet voor”, vertelt hij. “Vanavond rij ik op een paard van Jack Broek. Ik ken het paard nog niet, maar dat is voor mij niet echt een probleem.”

Tot nu toe is de Ommer topruiter tevreden over hoe het concours verloopt. “Gisteren heb ik mijn nieuwe paard Bugatti van de Northsite goed gereden”, vindt hij. “De hoofdrubrieken komen nog. Vanavond kom ik met Arc de Triomphe en met de Grote Prijs van zondagmiddag rij ik met Winchester. Dat is dan de eerste keer dat hij weer meedoet op dit niveau en dat vind ik toch wel fijn.”

Het Knock Out springen wordt zaterdagavond om 19.00 uur gehouden.

julian

Julian de Boer

porter

Lucas Porter

frank

Frank Schuttert

marlon

Marlon Zanotelli

 

Volg ons op Facebook

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
6 dagen geleden

Komt dat zien, komt dat zien! 🎊 ... Bekijk meerBekijk minder

Komt dat zien, komt dat zien! 🎊
1 week geleden

🎊 ... Bekijk meerBekijk minder

🎊
1 week geleden

𝗜𝗻𝘀𝗰𝗵𝗿𝗶𝗷𝘃𝗲𝗻 𝗹𝗮𝗻𝗱𝗲𝗹𝗶𝗷𝗸𝗲 𝗿𝘂𝗯𝗿𝗶𝗲𝗸𝗲𝗻

Vanaf dinsdag 28 mei 20:00 uur kan er via MijnKNHS worden opgegeven voor de landelijke rubrieken tijdens CSI Ommen. Dit jaar zullen wederom de klassen 1.10m, 1.20m, 4-jarigen en 5-jarigen verreden worden op dinsdag 2 juli.

LET OP❗️ opgeven is alleen mogelijk via MijnKNHS. Opgaves per mail of app worden niet geaccepteerd.

Link naar vraagprogramma: www.mijnknhs.nl/Game/W131792 👈
... Bekijk meerBekijk minder

𝗜𝗻𝘀𝗰𝗵𝗿𝗶𝗷𝘃𝗲𝗻 𝗹𝗮𝗻𝗱𝗲𝗹𝗶𝗷𝗸𝗲 𝗿𝘂𝗯𝗿𝗶𝗲𝗸𝗲𝗻

Vanaf dinsdag 28 mei 20:00 uur kan er via MijnKNHS worden opgegeven voor de landelijke rubrieken tijdens CSI Ommen. Dit jaar zullen wederom de klassen 1.10m, 1.20m, 4-jarigen en 5-jarigen verreden worden op dinsdag 2 juli.

LET OP❗️ opgeven is alleen mogelijk via MijnKNHS. Opgaves per mail of app worden niet geaccepteerd.

Link naar vraagprogramma: https://www.mijnknhs.nl/Game/W131792 👈
Laad meer
CSI Ommen van 2 t/m 7 juli 2024