CSI Ommen van 2 t/m 7 juli 2024

Yannick Janssen ontloopt de storm en wint op dag 1 van CSI Ommen

CSI Ommen heeft een stormachtige aftrap van het concours doorstaan. Stevige windvlagen gooiden hier en daar een hindernis om, paarden en ruiters liepen een nat pak op, maar opgeven kwam niet in het woordenboek voor. En zo wonnen Yannick Janssen van Grunsven en Madée Schuttenbeld de eerste internationale rubrieken voor de CSI1* deelnemers.

Een beetje geluk had Yannick Janssen van Grunsven wel, bekent de 18-jarige winnaar van de 1.30m Kippers Voeders Prijs met maar liefst 86 deelnemers. “Toen ik in de ring moest was het rustig weer. Gelukkig maar, want m’n paard is soms best wel een rare en heel schieterig van zichzelf.” De 15-jarige Darwin DDL (Quantum x Ahorn) deed waar hij de laatste tijd heel goed in is: foutloos springen op hoge snelheid. Joost Martens op Kiev (Extase) werd tweede, voor Gert van den Hof met Ibiza (Cardento).

In Gorle Minore, Italië, in maart wonnen Yannick Janssen van Grunsven en Darwin DDL al een rubriek en waren ze twee keer derde. In Lier in april werden ze twee keer tweede en vorige week in Zuidwolde was er een tweede en derde prijs. “We zijn goed op dreef. Maar ik werd er ondertussen al mee gejend, dat ik ‘nooit een proef won’”, lacht de zoon van Sjef Janssen en Anky van Grunsven. Daar heeft hij nu mee afgerekend met zijn routinier Darwin DDL. “Ja, we zijn goed op elkaar ingespeeld. Ik start hem niet meer in de hogere rubrieken. Hij presteert heel goed op 1.30m niveau. Goed voor de motivatie, als je paarden mee op concours hebt die vooraan mee kunnen lopen.”

‘Niets dan goeds over CSI Ommen’
De bedrijfskunde-student uit Erp start dit weekend alleen in de CSI1* reeks op 1.30m en 1.35m niveau met twee paarden. “Ik had graag willen meerijden in de 3* tour, maar daar was geen plek. Ondanks dat ging ik hier toch graag weer heen. Niets dan goeds over CSI Ommen, altijd gezellig, alles goed geregeld, veel goede ruiters, mooie parcoursen en goede sport. Wie weet als ik volgend jaar hoger op de wereldranking sta, dat ik dan mee kan doen met m’n beste paard. Die heeft z’n rust ook wel verdiend hoor. Ik ben aan m’n Young Riders jaar begonnen, toch een leerjaar voor me, al gaat het beter dan verwacht. We waren derde in de 1.45m Nations Cup in Zuidwolde en ik mocht onverwacht in de landenwedstrijd in Hagen meerijden, waar ik veel van geleerd heb.”

Schuttenbeld wint 1.20m
De 1.20m David Hopkinson Ltd Prijs kwam op naam van Madée Schuttenbeld met de 15-jarige Piccolo R (Centauer Z). Julian de Boer was hier de nummer twee met Radar Love KMS (Heavy Metal) en nog eens derde was Gert van den Hof op Daiquiri (Don Diarado).

Morgen, donderdag, staan er vier internationale springrubrieken op het programma met in de avond de 1.50m Roelofsen Horse Trucks Prijs, een kwalificatiewedstrijd voor de Grote Prijs op zondagmiddag.

Klik hier voor alle uitslagen

 

Foto: FotoTrailer
Auteur: Wendy Scholten

Volg ons op Facebook

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
6 dagen geleden

Komt dat zien, komt dat zien! 🎊 ... Bekijk meerBekijk minder

Komt dat zien, komt dat zien! 🎊
1 week geleden

🎊 ... Bekijk meerBekijk minder

🎊
1 week geleden

𝗜𝗻𝘀𝗰𝗵𝗿𝗶𝗷𝘃𝗲𝗻 𝗹𝗮𝗻𝗱𝗲𝗹𝗶𝗷𝗸𝗲 𝗿𝘂𝗯𝗿𝗶𝗲𝗸𝗲𝗻

Vanaf dinsdag 28 mei 20:00 uur kan er via MijnKNHS worden opgegeven voor de landelijke rubrieken tijdens CSI Ommen. Dit jaar zullen wederom de klassen 1.10m, 1.20m, 4-jarigen en 5-jarigen verreden worden op dinsdag 2 juli.

LET OP❗️ opgeven is alleen mogelijk via MijnKNHS. Opgaves per mail of app worden niet geaccepteerd.

Link naar vraagprogramma: www.mijnknhs.nl/Game/W131792 👈
... Bekijk meerBekijk minder

𝗜𝗻𝘀𝗰𝗵𝗿𝗶𝗷𝘃𝗲𝗻 𝗹𝗮𝗻𝗱𝗲𝗹𝗶𝗷𝗸𝗲 𝗿𝘂𝗯𝗿𝗶𝗲𝗸𝗲𝗻

Vanaf dinsdag 28 mei 20:00 uur kan er via MijnKNHS worden opgegeven voor de landelijke rubrieken tijdens CSI Ommen. Dit jaar zullen wederom de klassen 1.10m, 1.20m, 4-jarigen en 5-jarigen verreden worden op dinsdag 2 juli.

LET OP❗️ opgeven is alleen mogelijk via MijnKNHS. Opgaves per mail of app worden niet geaccepteerd.

Link naar vraagprogramma: https://www.mijnknhs.nl/Game/W131792 👈
Laad meer
CSI Ommen van 2 t/m 7 juli 2024